Stengs: '12 minuten extra en De Ligt maakte nog 4-3, we zijn toen flink genaaid'

Stengs: '12 minuten extra en De Ligt maakte nog 4-3, we zijn toen flink genaaid'

14-12-2019 16:12 Laatste update: 16:16
117

Calvin Stengs woont in Amsterdam, maar speelt al sinds zijn tiende voor AZ: de linkspoot is als geen ander op de hoogte van de scherpe randjes tussen AZ en Ajax. Stengs heeft als jeugdspeler al vele beladen wedstrijden gespeeld met de Noord-Hollandse buurman, vertelt hij aan De Volkskrant.

Toen hij in het O19-team van de Alkmaarders zat, speelde Stengs zijn meest memorabele wedstrijd tegen Ajax tot dusver. AZ streed toen om het kampioenschap en moest minstens één punt pakken: tien minuten voor tijd stonden Stengs en zijn ploeggenoten met 3-1 voor. "Het werd nog 3-3. Er werd 12 minuten blessuretijd gegeven. Matthijs de Ligt schoot de 4-3 binnen en wij werden geen kampioen", haalt de kersverse Oranje-international terug. "We zijn toen flink genaaid."

Zondag om 16.45 uur is het weer tijd voor de Noord-Hollandse burenruzie: AZ mag dan een aanval op de koppositie van Ajax doen. Dat mag de ploeg van Arne Slot weer in het eigen stadion doen, tot groot genoegen van Stengs. "Ik heb verlangd naar het gevoel om weer werkelijk thuis te spelen, tussen ons publiek, op echt gras. Fantastisch." Stengs hoopt het ongelijk van sommige criticasters te bewijzen. "Je hoort weleens: dat gaan ze nooit volhouden. Het is aan ons om elke keer te bewijzen dat we dat kunnen."