De Jong over gesprek met Eiting: 'Prachtig spelertje, mooi dat hij bij je komt'

De Jong over gesprek met Eiting: 'Prachtig spelertje, mooi dat hij bij je komt'

14-12-2019 16:33
32

SC Cambuur leed vrijdag tegen Jong Ajax zijn eerste nederlaag sinds eind augustus, maar trainer Henk de Jong heeft zich desondanks aardig vermaakt. De 55-jarige Fries sprak na afloop lovende woorden over de Amsterdamse talenten.

Na afloop van de met 0-2 verloren wedstrijd verscheen De Jong voor de camera's van FOX Sports. De trainer haalde een onderonsje met Jong Ajax-middenvelder Carel Eiting aan. "Dat vond ik leuk. Prachtig spelertje, ik heb even met hem over voetbal staan praten: hoe wij dingen doen, hoe zij dingen doen", aldus De Jong. "Dat vind ik nou mooi, dat zo'n speler bij je komt. Praten over voetbal: hoe zij naar ons kijken, hoe wij druk zetten, hoe wij eronderuit kwamen."

Na de wedstrijd sprak De Jong zijn teleurgestelde spelersgroep toe. "Ik vond het een topwedstrijd en verliezen hoort bij de sport. We hebben verloren van een goed Ajax en je moet proberen om hier beter van te worden." Dat arbiter Van der Eijk een grote rol speelde door bij een stand van 0-1 geen strafschop te geven, wilde De Jong niet als excuus aanvoeren. "Ik wil de scheidsrechter niet de schuld geven van onze nederlaag."