Bosz verliest van hekkensluiter, galashow van Bayern met weergaloze Coutinho

Bosz verliest van hekkensluiter, galashow van Bayern met weergaloze Coutinho

14-12-2019 17:24 Laatste update: 17:31
30

Bayer Leverkusen heeft zaterdag een pijnlijke nederlaag geleden in de strijd om de bovenste plaatsen in de Bundesliga. De ploeg van trainer Peter Bosz wist niet af te rekenen met hekkensluiter FC Köln. Bayern München en Borussia Dortmund boekten wél overtuigende zeges.

FC Köln - Bayer Leverkusen
De top van de Bundesliga is dit seizoen zeer aan elkaar gewaagd. Bayer Leverkusen leek goede zaken te kunnen doen op bezoek bij hekkensluiter FC Köln, maar niets was minder waar. Het elftal van Bosz, waar Daley Sinkgraven op de bank bleef, kwam niet tot scoren. Sterker nog: Leverkusen-speler Aleksandar Dragovic kreeg na ruim een uur zijn tweede gele kaart en niet veel later opende John Cordoba de score voor de thuisploeg.

Het ging vervolgens van kwaad van erger voor Die Werkself. Invaller Leon Bailey duwde voormalig PEC Zwolle-speler Kingsley Ehizibue in het gezicht en moest er met een rode kaart vanaf. Met elf tegen negen vergrootte Köln de marge. Sebastiaan Bornauw kopte raak uit een vrije trap en dompelde Bosz en Leverkusen in rouw: 2-0.

Bayern München  - Werder Bremen
Bayern München profiteerde overtuigend van de misstap van Leverkusen, al nam Werder Bremen nog wel brutaal de leiding in de Allianz Arena. Milot Rashica zette Jerôme Boateng te kijk met een fraaie rush en haalde fantastisch uit: 0-1. Beide teams leken met die stand de kleedkamers op te zoeken, maar Bayern sloeg op slag van rust genadeloos toe. Binnen een minuut tijd maakten Philippe Coutino en Robert Lewandowski er 2-1 van.

Der Rekordmeister trakteerde het publiek in het laatste halfuur van het duel op een galavoorstelling: Coutinho rondde zeer subtiel af na een schitterende pass van David Alaba en ook Lewandowski tekende voor zijn tweede van de middag. Thomas Müller maakte er 5-1 van, waarna het slotakkoord voor de absolute smaakmaker Coutinho was. De Braziliaan krulde de bal prachtig in de verre hoek: 6-1.

FSV Mainz - Borussia Dortmund
Ook Borussia Dortmund boekte een klinkende zege: de formatie van coach Lucien Favre legde FSV Mainz met 0-4 over de knie. Marco Reus opende de score na ruim een half uur met een fraaie knal. De beslissing volgde na 66 minuten, toen Jadon Sancho en Thorgan Hazard kort na elkaar de trekker overhaalden. Op aangeven van Sancho bepaalde Nico Schulz de eindstand op 0-4.

Dortmund blijft voorlopig derde met 29 punten, twee minder dan koploper Borussia Mönchengladbach en één achter RB Leipzig. Bayern is met 27 punten de nummer vier. Leverkusen zakt naar plek zeven met 25 punten.