Ex-Willem II'er Isak treft FC Barcelona vier dagen voor El Clásico in het hart

Ex-Willem II'er Isak treft FC Barcelona vier dagen voor El Clásico in het hart

Gepubliceerd: zaterdag 14 december 2019 om 17:50za 14-12-2019 om 17:50

De generale repetitie voor El Clásico is allesbehalve geslaagd verlopen voor FC Barcelona. De Catalanen morsten op bezoek bij Real Sociedad punten en moeten afwachten wat rivaal Real Madrid zondag doet tegen Valencia: De Koninklijke kan uitlopen naar twee punten.

Barça speelde midweeks tegen Internazionale met een B-elftal, maar was in Baskenland weer op volle oorlogssterkte: Frenkie de Jong stond met Sergio Busquets en Ivan Rakitic in de rug van het aanvalstrio Lionel Messi-Luis Suárez-Antoine Griezmann. Desondanks moest de regerend landskampioen al vroeg in de achtervolging: Busquets hield vast en Mikel Oyarzabal verschalkte Marc-André ter Stegen in vanaf de penaltystip.

De gasten uit Catalonië worstelden in het vervolg van de eerste helft met zichzelf én de tegenstander, maar kwamen plotseling op gelijke hoogte. Griezmann werd bediend door Suárez, vond de verre hoek met een knappe stift en vierde de treffer tegen zijn oude liefde in stilte. Kort na de rust sloeg Barcelona opnieuw toe: Busquets legde de bal achter de laatste lijn van Real Sociedad neer en Messi gunde de 1-2 aan Suárez.

Barça leek even erop en erover te gaan, maar na een uur spelen stond het plotseling weer gelijk. Voormalig Willem II-spits Alexander Isak had de bal voor het inschieten na een halve redding van Ter Stegen: 2-2. De thuisploeg rook nog aan de winnende goal via Mikel Merino en Willian José, moest in de slotfase met hand en tand verdedigen, maar trok het punt over de streep. FC Barcelona vroeg in de blessuretijd tevergeefs om een penalty nadat Gerard Piqué onderuit werd getrokken: het moet nu afwachten hoe groot de schade wordt, in aanloop naar de titanenstrijd met Real Madrid van woensdagochtend.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws