Perez ziet verkeerde 'schuldigen' bij Ajax: 'Ziyech had 40 procent balverlies'

Perez ziet verkeerde 'schuldigen' bij Ajax: 'Ziyech had 40 procent balverlies'

Gepubliceerd: zaterdag 14 december 2019 om 19:12za 14-12-2019 om 19:12

Kenneth Perez vindt dat naar de verkeerde spelers met de beschuldigende vinger wordt gewezen na de Champions League-uitschakeling van Ajax tegen Valencia. Volgens de Deense analist treffen spelers als Noa Lang, Noussair Mazraoui en Joël Veltman weinig blaam.

Dat zijn volgens Perez spelers die er alles aan doen, maar 'misschien nog niet zo goed zijn'. "Ga er maar aan staan als Noa Lang zijnde in zo'n belangrijke wedstrijd", zegt hij zaterdag bij De Eretribune op FOX Sports. "De spelers die het moeten doen, de grote jongens die ook de lof krijgen als het goed gaat, hadden deze wedstrijd moeten opstaan."

"Van de Beek, Ziyech, Tadic en Martínez, gaven zeker niet thuis. Martínez leed onwijs veel balverlies als nummer zes", vervolgt Perez. "Ajax voetbalde vanaf het begin ontzettend gehaast, alles in het hoogste tempo. Ze wilden allemaal de beslissende pass geven. De enige die zijn gebruikelijke niveau haalde en 'normaal speelde' was Daley Blind."

Onder meer het optreden van Ziyech kon hem niet bekoren. "Ik had het gevoel dat Ziyech elke keer de pass van zijn leven wilde geven. Daardoor had hij ook iets van veertig procent balverlies. Dan kom je nooit in het ritme en heb je nooit de rust om balbezit te houden. Het werd flipperkastvoetbal."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws