Steijn staat open voor ADO Den Haag: 'Hele plaatje ziet er goed uit'

Steijn staat open voor ADO Den Haag: 'Hele plaatje ziet er goed uit'

14-12-2019 19:30
9

Maurice Steijn staat ervoor open om aan de slag te gaan bij ADO Den Haag. Dat vertelt hij zaterdag bij FOX Sports. De 46-jarige trainer benadrukt dat hij niet tussentijds wil instappen, maar een dienstverband vanaf de zomer behoort tot de mogelijkheden.

ADO-directeur Mohammed Hamdi nam na het vertrek van Fons Groenendijk contact op met Steijn, die zonder club zit sinds zijn ontslag bij Al-Wahda. "ADO kwam en was concreet. Ze wilden dat ik direct kwam. Ik heb een heel goed gesprek gehad met Mo. Daar is uitgekomen dat ik niet op dit moment wil instappen."

"Ik heb gezegd dat als je mij in mijn kwaliteit wil krijgen dat ik langer de tijd nodig heb", legt de voormalig oefenmeester van VVV-Venlo uit. "Het is niet mijn selectie. Ik wil niet tussentijds instappen, maar ik wil er wel over nadenken om te kijken of er in de zomer een dienstverband inzit."

Het 'hele verhaal en toekomstplaatje bij ADO' zien er volgens Steijn goed uit. "En ik kom natuurlijk uit de stad en heb in allerlei functies bij de club gewerkt", stelt hij. "Het gesprek was heel positief. Met name het toekomstplan voor de komende drie, vier jaar. Niet alleen voor het eerste elftal, maar ook met de jeugdopleiding. Er is al jaren geen speler doorgebroken, daar willen ze verandering in brengen."

Steijn wacht af, zo laat hij weten. ADO moet eerst beslissen of het tot het einde van het seizoen een tussenpaus aanstelt of al een trainer voor de langere termijn kiest. "Als we dadelijk met elkaar in gesprek kunnen, dan wie weet dat het tot een dienstverband gaat leiden."