Groningen vergeet te winnen in Den Haag, rood voor Zeefuik, Buijs en Beugelsdijk

14-12-2019 20:28
27

FC Groningen zit al vier duels zonder overwinning na een gelijkspel bij ADO Den Haag. In het Cars Jeans Stadion werd het 1-1.

Groningen begon de wedstrijd slecht, maar kreeg daarna meer grip en was vervolgens de bovenliggende partij. De ploeg van Danny Buijs kwam na twintig minuten spelen op een verdiende voorsprong door Gabriel Gudmundsson, die een knappe solo af wist te ronden.

ADO kwam langszij nadat Joel Asoro een grote kans voor Groningen onbenut liet. Tomas Necid wist binnen te koppen uit een vrije trap: 1-1. Groningen moest nog voor de rust verder met tien man nadat Deyovaisio Zeefuik een vermeende elleboogstoot uitdeelde richting Erik Falkenburg. De verdediger kreeg een directe rode kaart, al had hij al geel.

Veel kansen werden er niet gecreërd in de tweede helft. Groningen was via een kopbal van Kaj Sierhuis nog het dichtste bij de 1-2. Een treffer van ADO werd afgekeurd omdat er hands gemaakt zou zijn. Mike Te Wierik wist tot twee keer toe gevaar van ADO onschadelijk te maken.

Verder gebeurde er weinig in de tweede helft, op een rode kaart van Buijs na. De trainer van Groningen kreeg het in de rust al aan de stok met scheidsrechter Joey Kooij en werd voor het laatste fluitsignaal naar binnen gestuurd vanwege aanmerkingen op de leiding. Sergio Padt moest zich in de slotfase nog strekken om een goal van Elson Hooi te voorkomen, terwijl ook Asoro nog een levensgrote kans kreeg. In de allerlaatste minuut moest ook Tom Beugelsdijk met rood vertrekken.