Atlético klimt naar plek vier, Werner goudhaantje Leipzig, Gattuso verliest

14-12-2019 20:40 Laatste update: 23:18
7

RB Leipzig heeft zaterdag de koppositie in de Bundesliga veroverd, mede dankzij een treffer van Timo Werner. Sebastién Haller was eindelijk weer eens trefzeker voor West Ham United. Gennaro Gattuso leed een nederlaag bij zijn debuut als trainer van Napoli.

Atlético Madrid - Osasuna
Atlético Madrid heeft afgerekend met een serie van drie duels zonder overwinning in de Primera Division. De formatie van coach Diego Simeone won dankzij Álvaro Morata en Saúl met 2-0 van Osasuna. De Spaanse internationals braken in de laatste 25 minuten de ban voor Atlético, dat voorlopig naar de vierde plaats klimt. De achterstand op koploper FC Barcelona bedraagt zes punten.

Fortuna Düsseldorf - RB Leipzig
RB Leipzig had slechts 63 seconden nodig om de ban te breken tegen Fortuna Düsseldorf. Patrik Schick volleerde raak uit een voorzet van Konrad Laimer. Na rust zorgde Timo Werner voor de beslissing. De bal ging op de stip na hands en de 23-jarige Duitse spits benutte het buitenkansje. Werner staat daardoor op tien doelpunten in zijn laatste zes Bundesliga-optredens. Nordi Mukiele maakte er een kwartier voor tijd nog 0-3 van.

Leipzig komt daardoor op 33 punten en is de nieuwe koploper van de Bundesliga. Borussia Mönchengladbach kan de eerste plaats bij winst op VfL Wolfsburg wel weer overnemen.

Napoli - Parma
Het debuut van Gennaro Gattuso als trainer van Napoli is uitgelopen op een teleurstelling. De Napolitanen kwamen in de thuiswedstrijd tegen Parma al na vier minuten op achterstand. Kalidou Koulibaly blunderde, waardoor Dejan Kulusevski alleen op het doel af kon en hij rondde knap af. In de tweede helft kwam Napoli terug tot 1-1. Invaller Dries Mertens verzorgde de fraaie assist en Arek Milik kopte raak.

Daar bleef het echter niet bij. Gervinho tekende in blessuretijd voor de winnende 1-2 na een snelle counter. De Ivoriaan dompelde Napoli in rouw. Het elftal van Gattuso staat slechts achtste.

Southampton - West Ham United
Sebastién Haller was de gevierde man tijdens de 0-1 overwinning van West Ham United bij Southampton. De oud-spits van FC Utrecht stond al acht duels op rij droog, maar zaterdag was het na 636 minuten weer eens raak. Op aangeven van Pablo Fornals schoot Haller acht minuten voor rust via de binnenkant van de paal raak. West Ham neemt daardoor wat afstand van de ploegen onder de degradatiestreep. Voor nummer achttien Southampton nemen de zorgen toe.