Vitesse rekent na rust af met FC Twente en wint weer eens na zes duels

14-12-2019 22:40
60

Vitesse heeft na zes duels weer eens een zege geboekt in de Eredivisie. De ploeg van interim-trainer Joseph Oosting won met 0-3 bij FC Twente. Bryan Linssen scoorde twee keer voor de Arnhemmers.

De Tukkers begonnen sterk voor eigen publiek en kregen al snel twee grote kansen via Aitor Cantalapiedra. Doelman Remko Pasveer hield de Spanjaard van scoren af. Ook na een halfuur behoedde Pasveer zijn ploeg voor een achterstand. Dit keer was Keito Nakamura aan de aandacht ontsnapt, maar de Japanner wist de sluitpost niet te omspelen. Diezelfde Nakamura werd niet veel later al gewisseld door Gonzalo García, vermoedelijk omdat hij niet goed in de wedstrijd zat. Enkele minuten later moest ook Xandro Schenk naar de kant, maar hij werd wegens een blessure vervangen door Peet Bijen.

Na een zeer moeizame eerste helft kwam Vitesse een stuk beter uit de kleedkamer en dat resulteerde na 51 minuten in de openingstreffer. Pasveer stond aan de basis van de treffer met een loepzuivere vrije trap. Hij stelde Linssen in staat om de score te openen: 0-1. De thuisploeg gaf meer en meer ruimte weg. Dicko raakte eerst nog de paal, maar na 61 minuten had hij meer succes. Bijen leverde de bal zomaar in bij Navarone Foor, die Dicko bediende: 0-2.

Linssen gooide het duel tien minuten later in het slot. De captain maakte op aangeven van Tim Matavz zijn tweede van de avond. Twente mocht van geluk spreken dat het daarbij bleef. De Enschedese ploeg zakt naar plaats twaalf. Bij Vitesse schijnt de zon plots weer. De Arnhemmers zijn na het 0-0 gelijkspel tegen Feyenoord nog ongeslagen onder interim-coach Oosting en klimmen naar plek zes.