Groningen-back Zeefuik: 'Arbiter Kooij deed niets tegen oerwoudgeluiden fans ADO'

Groningen-back Zeefuik: 'Arbiter Kooij deed niets tegen oerwoudgeluiden fans ADO'

Gepubliceerd: zaterdag 14 december 2019 om 23:34za 14-12-2019 om 23:34

De fans van ADO Den Haag gingen zaterdag hun boekje te buiten. Volgens FC Groningen-verdediger Deyovaisio Zeefuik maakte de Haagse aanhang 'geluiden die niet horen in een stadion'. Hij bevestigt desgevraagd dat het om oerwoudgeluiden gaat.

"Het waren geluiden die ik niet wil horen, die niemand wil horen. Geluiden die niet horen bij voetbal", zo laat de 21-jarige Zeefuik weten aan het Dagblad van het Noorden. De rechtsback wees scheidsrechter Joey Kooij op de misdragingen van het thuispubliek, maar die greep niet in. "Hij reageerde niet eens", stelt Zeefuik. "Dat vond ik heel teleurstellend."

Kooij bevestigt dat Zeefuik melding maakte van de 'geluiden', maar hij vond het niet nodig om de wedstrijd tijdelijk stil te leggen. "Ik hoorde gemor van de tribune. Dat geluid vond ik niet genoeg om actie te ondernemen. Het waren volgens mij geen oerwoudgeluiden."

Zeefuik kreeg in de eerste helft een directe rode kaart na een vermeende elleboogstoot. Trainer Danny Buis hekelde na afloop de beslissing van de leidsman.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws