Primeur in Tweede Divisie: 'Niet belangrijk of ik een man of een vrouw ben'

Primeur in Tweede Divisie: 'Niet belangrijk of ik een man of een vrouw ben'

Gepubliceerd: zondag 15 december 2019 om 08:07zo 15-12-2019 om 08:07

Laatste update: zondag 15 december 2019 om 13:08zo 15-12-2019 om 13:08

De Tweede Divisie-wedstrijd tussen Jong Sparta en ASWH (6-2) leverde zaterdagmiddag een primeur op. De wedstrijd stond onder leiding van Shona Shukrula, de eerste vrouwelijke scheidsrechter in de competitie.

De vrouwelijke arbiter is zich tegenover RTV Rijnmond bewust van het feit dat ze iets speciaals heeft mogen doen. "Ik heb dit altijd voor ogen gehad, maar vind het zeker wel bijzonder. Het is voor mij belangrijk dat ik een goede scheidsrechter ben en de juiste beslissingen neem, dan word ik geaccepteerd door de spelers. Dan is het niet belangrijk of ik een man of een vrouw ben."

Het scheidsrechterskorps in het betaalde voetbal bestaat vooralsnog louter uit mannen. Shukrula heeft wilde plannen en hoopt daar in de toekomst verandering in te brengen. "Ik wil de komende jaren stabiel in de tweede en derde divisie fluiten, daarna zou ik graag de stap naar het betaald voetbal maken met eerst natuurlijk de Keuken Kampioen Divisie. Maar dan moet ik eerst zorgen dat ik het goed doe op dit niveau. Vandaag waren ze in ieder geval tevreden", besluit ze trots.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws