'Hij plant zijn elleboog echt gevaarlijk in het gezicht, honderd procent rood'

'Hij plant zijn elleboog echt gevaarlijk in het gezicht, honderd procent rood'

Gepubliceerd: zondag 15 december 2019 om 10:17zo 15-12-2019 om 10:17

Joey Kooij, die zaterdagavond arbiter was bij het tumultueuze duel tussen ADO Den Haag en FC Groningen, staat achter zijn beslissing om Deyovaisio Zeefuik met rood weg te sturen. De rechtsback zou een elleboogstoot hebben uitgedeeld.

Zeefuik en zijn trainer van FC Groningen, Danny Buijs, waren het niet met de beslissing eens. "Ik heb eerst de ernst van de overtreding niet gezien en word dan teruggeroepen door de VAR", begint scheidsrechter Kooij zijn relaas bij FOX Sports. "Dan zie ik dat de elleboog in het gezicht van de speler komt, waardoor hij het gevaar heeft om de tegenstander te blesseren. Hij plant hem echt in het gezicht. Honderd procent rood."

De rode kaart deed de gemoederen aan Groningse zijde hoog oplopen. Trainer Danny Buijs beschuldigde Kooij er zelfs van om stelselmatig tegen zijn ploeg te fluiten. "Hij komt in de rust al naar me toe om zijn onvrede kenbaar te maken over de arbitrage", vertelt de leidsman over de situatie. "Dat heb ik even laten gaan, maar volgens mij is ook duidelijk in beeld geweest dat Buijs in minuut 81 helemaal uit zijn stekker ging tegen de vierde official. Ik zag dat en het was zo agressief dat ik hem heb weggestuurd."

Dat Buijs de scheidsrechter persoonlijk aanvalt doet hem weinig. "Dat is aan hem. Oude koeien uit de sloot halen helpt hem niet. Dit is gewoon een rode kaart en misschien is dat door een groene bril wat lastig te beseffen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws