Stengs en Boadu krijgen transferadvies: 'Buitenland te vroeg, Ajax is makkelijker'

Stengs en Boadu krijgen transferadvies: 'Buitenland te vroeg, Ajax is makkelijker'

Gepubliceerd: zondag 15 december 2019 om 11:57zo 15-12-2019 om 11:57

Demy de Zeeuw vindt dat Myron Boadu en Calvin Stengs na dit seizoen nog niet naar het buitenland moeten verkassen, maar een overstap naar Ajax moeten overwegen. De gewezen middenvelder ging in het verleden zelf van AZ naar Ajax.

De stap naar Ajax zou voor de twee talentvolle aanvallers eenvoudiger zijn om te maken, denkt De Zeeuw. "Het is te vroeg om naar het buitenland te gaan, dat is echt een hele grote stap", legt de Apeldoorner uit in Goedemorgen Eredivisie op FOX Sports.

"Als je van AZ naar Ajax gaat is Ajax de grotere club en daar komt meer bij kijken", vervolgt De Zeeuw zijn betoog. "Die jongens kunnen makkelijker bij Ajax gaan voetballen hierna. AZ verkoopt ze natuurlijk liever niet, maar de spelers zijn zó getalenteerd. Als er nu voor ze betaald wordt gaan ze in de toekomst voor een nog groter bedrag weg."

De Zeeuw vertrok in 2009 bij AZ, nadat Toon Gerbrands het onderste uit de kan had gehaald. "Hij liet me een uur bij hem zitten en toen vertelde hij me wat voor spel ze zouden gaan spelen. Uiteindelijk moest ik geduld hebben, maar kreeg ik mijn transfer."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Zie jij Stengs en Boadu naar Ajax vertrekken?

(9184 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws