Van Ginkel over 'donkere periode': 'Zulke infecties kunnen je carrière beëindigen'

Van Ginkel over 'donkere periode': 'Zulke infecties kunnen je carrière beëindigen'

Gepubliceerd: zondag 15 december 2019 om 13:01zo 15-12-2019 om 13:01

Marco van Ginkel staat sinds drie weken weer op het trainingsveld bij Chelsea. De Nederlander lag er lange tijd uit met een agressieve infectie aan zijn knie en mag naar eigen zeggen van geluk spreken dat hij weer op het voetbalveld staat.

"Ik heb een donkere periode gehad. Maar opgeven staat niet in mijn woordenboek", begint Van Ginkel in gesprek met de NOS. Hij werd in de zomer van 2018 opnieuw geopereerd aan zijn knie. "Eerst ging alles prima, maar na drie weken sloeg het noodlot toe. Ik kreeg te horen dat ik een infectie had. Vrij ernstig en vrij agressief. Ik werd ziek. En de knie werd helemaal dik. Ze wisten niet meteen wat het was, daar gingen wel twee weken overheen."

"Dan word je wel moedeloos", vervolgt Van Ginkel. "Als je hoort dat alles er weer uitgehaald moet worden, dat je opnieuw geopereerd moet worden, maar je weet niet wanneer. Mijn knie moest gespoeld worden om de infectie eruit te krijgen. Dus ben ik drie keer geopereerd in zes dagen. Dat was wel een hele happening."

Uiteindelijk liep het goed af voor de middenvelder. "Zulke infecties kunnen je hele carrière beëindigen." Van Ginkel gaf niet op en bleef geloven in een goed herstel. "Door de spoeling ben ik er uiteindelijk goed vanaf gekomen. Maar toen moest ik een maand of vier, vijf wachten voor ik weer iets kon doen. Die maanden duren lang. Ik heb wel een donkere periode gehad", sluit de Nederlander af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws