De Ligt incasseert tik: Sarri verrast en passeert Juventus-verdediger

De Ligt incasseert tik: Sarri verrast en passeert Juventus-verdediger

15-12-2019 14:22
44

Matthijs de Ligt ontbreekt zondag in de basiself van Juventus. Maurizio Sarri, trainer van de Italiaanse grootmacht, kiest tegen Udinese voor Merih Demiral.

Demiral kreeg afgelopen woensdag in de Champions League-wedstrijd tegen Bayer Leverkusen al de kans. Dat leek te maken te hebben met het feit dat De Ligt rust kreeg, maar zondag keert de twintigjarige Nederlander verrassend genoeg níet terug in de basiself. Demiral krijgt de voorkeur. De Turkse verdediger vormt een centraal duo met Leonardo Bonucci. De Ligt zit wel op de bank.

Sarri kiest in de aanval voor Paulo Dybala, Gonzalo Higuain en Cristiano Ronaldo. Het is de eerste keer dat het trio tegelijkertijd aan de aftrap staat. Juventus en Udinese trappen om 15.00 uur af in Turijn. Bij een zege staat de Oude Dame op een voorsprong van één punt op Internazionale, dat later op de zondag nog in actie komt tegen Fiorentina.

De opstelling van Juventus: Buffon; Danilo, Bonucci, Demiral, De Sciglio; Bentancur, Rabiot, Matuidi; Dybala, Higuain, Ronaldo