Van Bommel: 'Je moet vervelend zijn voor tegenstanders, scheids én publiek'

Van Bommel: 'Je moet vervelend zijn voor tegenstanders, scheids én publiek'

Gepubliceerd: zondag 15 december 2019 om 14:34zo 15-12-2019 om 14:34

PSV-trainer Mark van Bommel drukt zijn spelers op het hart om 'vervelend' te zijn tijdens de topper tegen Feyenoord van zondagmiddag. De 42-jarige Limburger heeft als speler veel topwedstrijden gespeeld en genoot van wedstrijden zoals die in De Kuip.

Van Bommel hoopt dat de extra grote belangen ook het beste in zijn spelers naar boven halen. "Je moet het beleven. Ik heb het een aantal keren meegemaakt: ik vond het mooi, mij daagde het uit waardoor je nog beter gaat voetballen", liet hij voorafgaand aan de wedstrijd weten aan FOX Sports. "Je moet gewoon heel vervelend zijn, vervelend voor de tegenstander, vervelend voor de scheidsrechter, vervelend voor het publiek."

De trainer vertrouwt op zijn spelersgroep. "Dat kunnen een aantal jongens aan de hand van duels, maar ook een aantal jongens aan de hand van voetbalkwaliteiten, balvastheid, acties, snelheid. En daar moet je een mix tussen hebben. Het was niet zo dat je er een paar over de boarding moet knallen, als je onder druk staat. Al was dat wel één van mijn kwaliteiten, maar die hebben mijn spelers niet allemaal", knipoogt hij.

Feyenoord en PSV hebben om 14.30 uur afgetrapt in Rotterdam-Zuid.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie PSV

Poll

Wint PSV zondag bij Feyenoord?

(1770 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws