Volgende dreun voor zwalkend PSV: hattrick-held Berghuis grote man in De Kuip

Volgende dreun voor zwalkend PSV: hattrick-held Berghuis grote man in De Kuip

15-12-2019 16:20
162

Het dolende PSV heeft op bezoek bij Feyenoord een volgende mokerslag in ontvangst moeten nemen. De ploeg van Mark van Bommel won sinds 6 oktober slechts twee officiële wedstrijden, ging in De Kuip met harde cijfers onderuit en staat nog maar drie punten voor op de stadionclub.

Van Bommel had weer een basisplek ingeruimd voor Pablo Rosario en probeerde het met Olivier Boscagli als linksback. Feyenoord mocht doelman Kenneth Vermeer en Nicolai Jörgensen weer in de basis begroeten. Het begin was hoopgevend voor de Eindhovenaren: Steven Bergwijn kreeg de eerste grote kans van de wedstrijd, maar schoot over. Na twintig minuten promoveerde Feyenoord zijn eerste kans direct tot doelpunt. Luis Sinisterra gaf voor vanaf links, Steven Berghuis verraste Boscagli en kopte vakkundig raak: 1-0.

PSV was even de weg kwijt en Feyenoord liep verder uit. Lars Unnerstall kon een volgende kans voor Berghuis nog verijdelen, maar moest even later alsnog vissen: Denzel Dumfries hield Sinisterra vast en Berghuis schoot vanaf de penaltystip de 2-0 binnen. Ook na rust zat het PSV tegen: eerst viel topschutter Donyell Malen uit met een blessure, vervolgens legde arbiter Bas Nijhuis de bal voor de tweede keer op de stip. Nick Viergever leek de handen keurig langs het lichaam te houden, maar Berghuis mocht vanaf elf meter zijn hattrick volmaken: 3-0.

PSV kwam die klap niet meer te boven, ook al omdat Bergwijn en Mohamed Ihattaren niet langs Vermeer kwamen. Jörgensen rook aan de andere kant nog aan de 4-0, maar schoof de bal via de paal naast. Invaller Gastón Pereiro kreeg nog eenmaal de handen op elkaar: de Uruguayaan stiftte de bal met rechts op virtuoze wijze over Vermeer heen en maakte de score nog enigszins draaglijk voor PSV. Het feest in De Kuip werd er door de 3-1 echter niet minder om.

Van Bommel en de zijnen moeten nu niet alleen Ajax en AZ, maar ook Willem II voor laten gaan: woensdag wacht de bekerwedstrijd tegen Tweede Divisie-club GVVV. Feyenoord reist één dag later af naar Keuken Kampioen Divisie-koploper SC Cambuur.