Veel zorgen voor Ten Hag bij Ajax: Het jaar duurt net te lang

Veel zorgen voor Ten Hag bij Ajax: "Het jaar duurt net te lang"

Gepubliceerd: zondag 15 december 2019 om 16:34zo 15-12-2019 om 16:34

Laatste update: zondag 15 december 2019 om 16:37zo 15-12-2019 om 16:37

Erik ten Hag baalt ervan dat Ajax niet in de sterkste opstelling kan aantreden tegen AZ, maar blijft desondanks positief. Ajax kan tegen AZ geen beroep doen op Quincy Promes, David Neres, Zakaria Labyad, Daley Blind en Sergino Dest. Nicolas Tagliafico en Hakim Ziyech zijn twijfelgevallen, al begint laatstgenoemde in de basis.

"Dit is niet de opstelling waarmee wij de afgelopen maanden hebben gespeeld. Het jaar duurt net te lang. Er zijn jongens weggevallen", vertelt Ten Hag voor de camera van FOX Sports.

Ten Hag kon niet precies zeggen wat er met Blind is. De verdediger viel tegen Valencia op de grond, maar dat leek uiteindelijk mee te vallen. "Daar kan ik geen antwoord op geven, ik weet het niet. Hij is niet fit. Vandaar dat hij er niet bij is. Wij moeten er onderzoek naar doen. Hij is niet fit en voelt zich niet lekker." Ook Dest is niet fit. "Dat is hetzelfde verhaal als Daley. Ik had verwacht dat hij erbij zou kunnen zijn, hij heeft ook vrijdag nog getraind."

Ten Hag stelt dat Tagliafico al weken niet volledig fit is. "Hakim en Nico zijn beide niet wedstrijdfit. We hebben ze proberen op te lappen. Met Hakim begin ik wel. Noa Lang laten we wel meelopen, mocht het tegenvallen in de warming-up. Nico is al wekenlang niet 100% fit, maar hij kan helpen wanneer de nood aan de man is."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws