Inter verspeelt overwinning in blessuretijd, Gladbach verliest van Wolfsburg

15-12-2019 22:50 Laatste update: 22:33
16

Het Internazionale van Stefan de Vrij neemt de koppositie in de Serie A weer over van Juventus. Op bezoek bij Fiorentina won de ploeg van coach Antonio Conte met 0-1 door een doelpunt van Borja Valero.

Fiorentina - Internazionale 0-1
Internazionale heeft in de blessuretijd van de wedstrijd tegen Fiorentina een overwinning uit handen gegeven. Inter kwam in de eerste helft op 0-1 na een doelpunt van Borja Valero, maar kon dat dus niet tot het einde vasthouden. Dusan Vlahovic zorgde in de laatste minuten van de wedstrijd voor de 1-1.

Wolfsburg - Gladbach 2-1
Wolfsburg kwam na dertien minuten spelen op 1-0 door Xaver Schlager, maar Breel Embolo maakte razendsnel gelijk voor Gladbach. Wolfsburg en Gladbach zorgden niet voor spektakel, want kansen werden er amper gecreërd. De thuisploeg kreeg in de tweede helft de grootste. Pas in de blessuretijd sloeg Wolfsburg toe. Een ingooi werd verlengd, kon niet door Weghorst worden getoucheerd, maar Maximilian Arnold schoot vervolgens wel prachtig raak.

RB Leipzig is in ieder geval een week koploper van Duitsland en heeft nu twee punten meer dan Gladbach. Bayern München staat met 27 punten op de vierde plek.

Manchester United - Everton 1-1
Manchester United heeft na de uitstekende overwinningen op Tottenham Hotspur en Manchester City weer eens punten laten liggen in de Premier League. De ploeg, die donderdag nog met 4-0 won van AZ, speelde thuis gelijk tegen Everton. Het werd 1-1 op Old Trafford.

Everton had niets in de melk te brokkelen tegen Man United, dat de grootste kansen kreeg. Toch kwamen The Toffees gelukkig op een 0-1 voorsprong. Victor Lindelöf kreeg de bal uit een corner ongelukkig tegen zich aan en werkte deze achter David De Gea.

Lindelöf was twintig minuten voor tid dicht bij de gelijkmaker, waarna United alsnog op 1-1 kwam. De net ingevallen Mason Greenwood schoot de bal in de korte hoek achter Jordan Pickford. Het meest pijnlijke mooment was voor Moise Kean. De van Juventus gehuurde aanvaller kwam in de 70e minuut in het veld, maar werd na zeventien minuten weer naar de kant gehaald. De Italiaan was niet geblesseerd.

Wolverhampton - Tottenham Hotspur 1-2
Het Tottenham Hotspur van José Mourinho heeft op het nippertje drie punten overgehouden aan het duel met Wolverhampton Wanderers. Jan Vertonghen kopte zijn ploeg in de blessuretijd naar de overwinning: 1-2.

Via Lucas kwam Tottenham al na acht minuten spelen op voorsprong. Adama Traoré herstelde de schade na ruim een uur spelen, nadat Tottenham al grote kansen op de 0-2 liet liggen. Alles wees erop dat de wedstrijd in 1-1 zou eindigen, tot Vertonghen in de blessuretijd voor de verlossing zorgde. Hij kopte binnen op aangeven van Christian Eriksen.