Ronaldo leidt Juventus naar ruime zege zonder gepasseerde De Ligt

15-12-2019 16:58
19

Juventus heeft zondag een eenvoudige zege geboekt op Udinese: 3-1. Cristiano Ronaldo was de grote man met twee doelpunten, terwijl Matthijs de Ligt alleen het laatste kwartier mocht meedoen.

De wedstrijd in Turijn begon met een mijlpaal voor Gianluigi Buffon. De 41-jarige doelman stond voor de 478ste keer onder de lat bij Juve, waarmee hij clubicoon Alessandro Del Piero evenaarde. Het was bovendien het 700ste competitieduel van Buffon, die ook bij Parma en Paris Saint-Germain keepte.

Na negen minuten opende Juventus de score. Leonardo Bonucci, die een centraal duo vormde met Merih Demiral en níet Matthijs de Ligt, gaf de bal lang en Cristiano Ronaldo rondde feilloos af: 1-0. Even later leek Paulo Dybala te scoren met een lob, maar de Argentijnse aanvaller maakte hands in de aanloop naar het doelpunt en kreeg geel.

Het was de eerste keer dat Juventus met het aanvalstrio Dybala-Ronaldo-Higuain begon en dat wierp zijn vruchten af, want na 37 minuten maakte Ronaldo de 2-0. Met links schoot hij zuiver raak, na een dieptepass van Higuain. Nog voor rust viel de beslissing: aanvoerder Bonucci sloeg toe na doorkoppen van Demiral.

De tweede helft had net zo goed schriftelijk afgedaan kunnen worden, want kansen waren schaars. In de slotfase redde Ignacio Pussetto nog de eer namens Udinese: 3-1. Door de zege gaat Juve over Internazionale heen op de Serie A-ranglijst, maar de Milanese ploeg komt later op de zondag nog in actie tegen Fiorentina.