Nijhuis wekt verbazing: 'Ik zei tegen Viergever: scoor eerst eens twee keer'

Nijhuis wekt verbazing: 'Ik zei tegen Viergever: scoor eerst eens twee keer'

15-12-2019 17:46
133

Bas Nijhuis vindt niet dat de spelers van PSV naar de arbitrage moeten wijzen, maar naar zichzelf moeten kijken. Binnen het PSV-kamp heerst er veel onvrede over Nijhuis, die twee strafschoppen toekende aan Feyenoord, waarbij vooral de tweede voor vraagtekens zorgt.

Nick Viergever kreeg de bal tegen z'n arm, maar kon daar weinig aan doen, zo leek het. Velen vinden dat Nijhuis geen strafschop had moeten geven. "Dat is een mening, maar ik moet daar wel het bewijs voor hebben. Met deze beelden kan dat niet", zegt Nijhuis tegen FOX Sports, nadat hij de beelden heeft bekeken.

"Je weet dat spelers komen protesteren. Als het echt een verkeerde beslissing is grijpt de VAR wel in. Dan moet je niet zeiken, maar gewoon doorvoetballen", vervolgt Nijhuis zijn opmerkelijke uitleg.

"Het is altijd mooi als je bij een nederlaag het 'cruciale moment' aan de scheidsrechter voorlegt. Het was de 3-0, waar hebben we het over? Het is een belangrijk moment, maar ik zei ook tegen Viergever: scoor eerst eens twee keer, dan praten we verder. Dat is niet gebeurd. We kunnen wel naar de scheidsrechter wijzen, maar hoe het spel vandaag is gespeeld zegt genoeg. We moeten niet bij de scheidsrechter zijn, maar bij de spelers."