PSV baalt van VAR: 'Nijhuis zei dat ze het niet duidelijk konden zien, ofzo'

PSV baalt van VAR: 'Nijhuis zei dat ze het niet duidelijk konden zien, ofzo'

Gepubliceerd: zondag 15 december 2019 om 17:44zo 15-12-2019 om 17:44

Laatste update: zondag 15 december 2019 om 18:07zo 15-12-2019 om 18:07

Nick Viergever snapt niets van scheidsrechter Bas Nijhuis en de VAR. In de tweede helft van Feyenoord - PSV kreeg de thuisploeg een penalty na een vermeende handsbal van de verdediger, die zich van geen kwaad bewust is.

"Wat moet je doen dan? Met je handen op je rug verdedigen? Ons is door de scheidsrechters verteld dat dat niet hoeft. Nou, dan is dit het beste alternatief", reageert Viergever op de PSV-website. De routinier kreeg de bal op de arm geschoten door Steven Berghuis. "Het is zo'n bepalend moment in de wedstrijd. Bij 3-0 is het gespeeld. De VAR had moeten ingrijpen."

Ook bij FOX Sports laat Viergever zich uit over het omstreden penaltymoment. Tijdens het interview bekijkt hij camerabeelden die zijn lezing bevestigen. De vraag is of de VAR dat ook heeft gezien. "Ik zei tegen Bas (Nijhuis, red.) dat ik mijn arm strak tegen mijn lichaam had, en dat de VAR het moet zien. Hij zei dat ze het niet duidelijk konden zien uit de camerapositie, ofzo. Maar zoals ik het nu zie, is het duidelijk te zien."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws