Beugelsdijk breekt pols, maar voetbalt negentig minuten door én sluit af met rood

15-12-2019 18:15
10

ADO Den Haag-verdediger Tom Beugelsdijk heeft in de wedstrijd tegen FC Groningen zijn pols gebroken. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De breuk kwam na de wedstrijd pas aan het licht.

Beugelsdijk liep de blessure al in de eerste minuut van ADO - Groningen op in een duel met Kaj Sierhuis, maar verbeet de pijn en voetbalde door. In het ziekenhuis werd een dubbele breuk in zijn pols geconstateerd. Maandag wordt de verdediger geopereerd.

Het einde van de wedstrijd in Den Haag haalde Beugelsdijk overigens niet. Hij kreeg zijn vijfde gele kaart van het seizoen én werd in de blessuretijd zelfs van het veld gestuurd met zijn tweede gele kaart. Daardoor zou hij het uitduel met Ajax van komende zondag sowieso missen.

Het competitieduel tussen ADO en Groningen leverde zaterdagavond geen winnaar op. De openingstreffer van Gabriel Gudmundsson werd op slag van rust teniet gedaan door Tomas Necid: 1-1.