FC Utrecht wint belangrijke uitwedstrijd dankzij goudhaantje Ramselaar

15-12-2019 18:45 Laatste update: 19:02
42

FC Utrecht heeft zondagmiddag met 1-3 gewonnen van Heracles Almelo. Bart Ramselaar was de grote man voor de ploeg van John van den Brom. Hij scoorde twee keer.

Heracles en Utrecht hielden elkaar in de eerste helft in evenwicht en creërden geen grote kansen. Utrecht werd daarna beter, maar slaagde er niet in om de mogelijkheden om te zetten in doelpunten. Jean-Christophe Bahebeck kreeg namens Utrecht twee grote kansen, terwijl ook Heracles een keer gevaarlijk was. Kort voor de rust kwam Heracles toch op voorsprong: Orestis Kiomourtzoglou schoof de bal achter Maarten Paes.

Het duurde niet lang voor Utrecht de schade in de tweede helft wist te repareren. Ramselaar rondde een prachtige aanval af en zette zijn ploeg uiteindelijk op gelijke hoogte. De wedstrijd ging vervolgens op en neer, maar toch kwam Utrecht op voorsprong in Almelo. Gyrano Kerk miste nog een grote kans, echter was hij twintig minuten voor tijd een stuk effectiever: 1-2.

Heracles deed er in de slotfase alles aan om nog een punt uit het vuur te slepen, maar in de allerlaatste minuut besliste Ramselaar de wedstrijd voor Utrecht met de 1-3. Utrecht klimt naar plek vijf. Heracles is negende.