Advocaat: 'PSV heeft hier altijd problemen, ik heb hier ook nog nooit gewonnen'

Advocaat: 'PSV heeft hier altijd problemen, ik heb hier ook nog nooit gewonnen'

Gepubliceerd: zondag 15 december 2019 om 19:44zo 15-12-2019 om 19:44

Dick Advocaat heeft na 31 jaar als trainer een keer van PSV gewonnen en vond dat dat 'ook wel eens tijd werd'. Feyenoord klopte de Eindhovenaren in de Kuip met 3-1 en drukte Van Bommel en de zijnen daarmee nog verder de ellende in.

Feyenoord-uit is voor PSV altijd een lastige horde, weet ook Advocaat. "Dat zei ik van tevoren al", zegt de ervaren oefenmeester nadien voor de camera van FOX Sports. "PSV heeft hier altijd problemen, ook toen ik daar trainer was kan ik me niet herinneren hier ooit te hebben gewonnen. In tegenstelling tot Ajax, daar wonnen we wel altijd."

Na 31 jaar mocht De Kleine Generaal eindelijk een overwinning op de Eindhovenaren bijschrijven. "Dat werd wel een keer tijd, ja", lacht Advocaat. "Ik ben wel vaak in het buitenland geweest, volgens mij. We hebben keihard gewerkt tegen een ploeg die voetballend misschien iets meer heeft dan wij, maar je ziet dat we dan ook gewoon kunnen winnen."

Op dit moment is Feyenoord de nummer zes van de Eredivisie. Advocaat wijst erop dat de fans van de Rotterdammers geen wonderen moeten verwachten. "We moeten gewoon Europees voetbal halen, zoals we afgesproken hebben toen ik begon. Hoe maakt niet uit. Het halen, dat is het belangrijkste."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws