Update van Ajax: Blind traint niet en mist ook wedstrijden tegen Telstar en ADO

Update van Ajax: Blind traint niet en mist ook wedstrijden tegen Telstar en ADO

Gepubliceerd: zondag 15 december 2019 om 19:48zo 15-12-2019 om 19:48

Laatste update: zondag 15 december 2019 om 19:55zo 15-12-2019 om 19:55

Ajax moet het ook tegen Telstar en ADO Den Haag doen zonder Daley Blind. De verdediger is afgelopen vrijdag onderzocht vanwege de duizeligheid die hij tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Valencia ervaarde. Tegen AZ ontbrak Blind al.

Ajax-trainer Erik ten Hag wist na de wedstrijd in Alkmaar te vertellen dat de situatie rond Blind 'niet ernstig is'. Ajax meldt via de officiële kanalen dat de linkspoot de komende twee wedstrijden niet van de partij zal zijn. 'De komende dagen zal hij niet trainen en wordt hij verder onderzocht. Ajax en Blind wachten deze week de uitslagen af', schrijft de club. 

"Of ik er meer over kan zeggen? Nee, eigenlijk niet", vertelde Ten Hag na de wedstrijd aan FOX Sports. "Ik snap de vragen. Ik weet dat hij onderzocht wordt en weet ook dat het niet ernstig is. Anders had ik dat geweten. Verder laat ik het aan de medici. Ik ben geen dokter. Het is aan de medische staf."

Ajax speelt aankomende donderdag tegen Telstar in de TOTO KNVB Beker. Een paar dagen later wacht de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop tegen ADO.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws