'Memphis heeft mogelijk kruisband gescheurd: EK met Oranje op de tocht'

'Memphis heeft mogelijk kruisband gescheurd: EK met Oranje op de tocht'

15-12-2019 20:02 Laatste update: 20:19
100

Grote zorgen om Memphis Depay: de sterspeler van Olympique Lyon en Oranje heeft zondag mogelijk zijn voorste kruisband gescheurd. Dat meldt L'Equipe. Het zou betekenen dat er zo goed als zeker een streep kan door zijn EK-deelname.

Memphis moest zich in de rust van Lyon - Stade Rennes laten wisselen. Mogelijk heeft hij de voorste kruisband in zijn linkerknie gescheurd, meldt L'Equipe. Juninho, technisch directeur van Lyon, meldt zondagavond dat de blessure Memphis 'serieus lijkt'. "We gaan ervan uit dat we hem de rest van het seizoen kwijt zijn", aldus de Braziliaan.

Wedden

Meer odds

Memphis raakte zondag in de 22ste minuut geblesseerd na een duel met Hamari Traoré. Na een korte behandeling aan de zijlijn voetbalde hij door, maar moest hij in de rust de strijd staken. Dit seizoen is Memphis in bloedvorm. Met veertien goals in zeventien wedstrijden is hij de absolute ster van Lyon. Onlangs werd hij door trainer Rudi Garcia gepromoveerd tot aanvoerder.

Deze week schoot Memphis de Franse ploeg tegen RB Leipzig nog naar de achtste finales van de Champions League. De vaste spits van het Nederlands elftal was bovendien zes keer trefzeker in zes EK-kwalificatiewedstrijden. Mogelijk heeft PSV-spits Donyell Malen zondag tegen Feyenoord ook een zware knieblessure opgelopen. Hij wordt maandag onderzocht.

Het Nederlands elftal speelt op 14 juni 2020 de eerste groepswedstrijd, in Amsterdam tegen Oekraïne.