Slot: 'We hebben bij Ajax gezien hoe het kan gaan, wij kunnen dat niet opvangen'

Slot: 'We hebben bij Ajax gezien hoe het kan gaan, wij kunnen dat niet opvangen'

Gepubliceerd: zondag 15 december 2019 om 20:56zo 15-12-2019 om 20:56

Arne Slot kon na afloop van de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Ajax een glimlach niet onderdrukken. De trainer van AZ was zichtbaar trots op zijn elftal, dat door een late goal van Myron Boadu nu in punten gelijkstaat met Ajax.

De Alkmaarders hebben met 41 punten uit 17 wedstrijden dezelfde kampioensstart als in het seizoen 2008/2009, waarin Louis van Gaal uiteindelijk kampioen wed met AZ. "Het is natuurlijk extra lekker om van Ajax te winnen waardoor je gelijk komt", zegt Slot tegen FOX Sports. "Van tevoren zeiden we al: geef Huntelaar, Ziyech en Tadic toch niet de ruimte zoals we dat bij Greenwood (donderdag bij Manchester United, red.) wel deden. Ik moet zeggen dat ze dat fantastisch hebben opgepakt."

Een titel behoort volgens Slot tot de mogelijkheden, maar wordt ook erg lastig. "We staan er goed voor, dat kunnen we niet ontkennen", vertelt een lachende AZ-trainer. "Maar we hebben vandaag bij Ajax gezien hoe het ook kan gaan. Ze hebben vijf blessures en kunnen het dan nog opvangen met goede spelers, dat zal bij ons lastiger zijn."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws