VP's Elftal van de Week: duo's van Willem II, Feyenoord en kelderclubs

VP's Elftal van de Week: duo's van Willem II, Feyenoord en kelderclubs

16-12-2019 10:00 Laatste update: 10:18
23

Willem II, Feyenoord, Fortuna Sittard en PEC Zwolle zijn de hofleveranciers in deze editie van VP's Elftal van de Week. De nummers drie, zes, veertien en vijftien van de Eredivisie leveren elk twee spelers. Ook AZ, FC Emmen en FC Utrecht zijn vertegenwoordigd.

Kenneth Vermeer (Feyenoord)
In de Eredivisie-kraker tussen Feyenoord en PSV moest Vermeer meer werk verrichten dan zijn Lars Unnerstall, zijn collega aan de andere kant, maar de doelman hoefde slechts één keer te vissen. Vooral in de tweede helft verrichte hij een paar cruciale reddingen.

Wedden

Meer odds

Thomas Lam (PEC Zwolle)
PEC Zwolle boekte zaterdag een broodnodige overwinning op concurrent VVV-Venlo en Lam gaf de fraaie assist voor de winnende goal van Pelle Clement. In de zomer volgt zijn échte hoogtepunt: met Finland debuteert hij op het EK.

Jordy Clasie (AZ)
Dat Clasie zo goed invulling zou geven aan de rol van centrale verdediger, hadden heel weinig voetbalvolgers verwacht. De kleine mannetjesputter was tegen Ajax één van de grote uitblinkers.

Kenneth Paal (PEC Zwolle)
Hij had er 45 wedstrijden voor nodig, maar afgelopen weekend was het raak voor Paal: zijn eerste doelpunt in de Eredivisie. Het had niet op een beter moment kunnen komen - en de treffer was ook nog eens van grote schoonheid.

Sergio Peña (FC Emmen)
Hoe ze het hebben gedaan in Emmen mag Joost weten, maar Peruviaans international Peña speelt dit seizoen op de Oude Meerdijk. De middenvelder is eigenlijk veel te goed voor de degradatiekandidaat en hielp zondag tegen Sparta zijn ploeg aan de drie punten.

Bart Ramselaar (FC Utrecht)
Ramselaar was met twee goals tegen Heracles Almelo opnieuw belangrijk voor FC Utrecht, nadat hij vorige week al het enige doelpunt maakte bij FC Utrecht. De middenvelder lijkt tegen het einde van de winterstop volledig opgeleefd.

Mark Diemers (Fortuna Sittard)
In het gewonnen thuisduel met RKC Waalwijk maakte Diemers alweer zijn vijfde doelpunt van buiten de zestien in 2019. De scouts van andere clubs zullen dat ook genoteerd hebben. Mogelijk gaat in de winterstop zijn buitenlandse droom alsnog in vervulling.

Mike Trésor Ndayishimiye (Willem II)
Het goudhaantje van Eredivisie-sensatie Willem II luistert naar de naam Ndayishimiye. De aanvallende middenvelder schoot de bal tegen sc Heerenveen feilloos in de kruising, nadat hij zeven dagen eerder ook al beslissend was tegen Ajax.

Steven Berghuis (Feyenoord)
Berghuis zette De Kuip zondagmiddag in vuur en vlam met drie doelpunten tegen PSV, zijn eerste hattrick in de Eredivisie. Terwijl de kritiek op zijn spel en gedrag groeide, liet de Oranje-international zich een half jaar voor het EK van zijn beste kant zien.

Vangelis Pavlidis (Willem II)
De nummer drie van de Eredivisie won vrijdagavond ook in Friesland en Pavlidis voegde zijn negende doelpunt toe aan zijn seizoenstotaal. De Griekse spits is in bloedvorm.

Amadou Ciss (Fortuna Sittard)
Het kan elke week alle kanten op met Ciss, maar tegen RKC had hij een uitstekende dag. Met twee assists leidde de Senegalese uitblinker zijn club Fortuna Sittard naar drie dure punten.