Wiedemeijer kijkt naar handsbal van Viergever: 'Ik had hier geen penalty gegeven'

Wiedemeijer kijkt naar handsbal van Viergever: 'Ik had hier geen penalty gegeven'

Gepubliceerd: zondag 15 december 2019 om 21:50zo 15-12-2019 om 21:50

Laatste update: zondag 15 december 2019 om 21:54zo 15-12-2019 om 21:54

Reinold Wiedemeijer vindt dat er dit weekeinde een aantal fouten zijn gemaakt door de scheidsrechters op de Nederlandse velden. Zo gaf Bas Nijhuis een penalty na een curieuze handsbal van Nick Viergever en stuurde Joey Kooij FC Groningen-verdediger Deyovaisio Zeefuik na inmenging van de VAR met rood van het veld.

"Persoonlijk vind ik de afstand te dichtbij. Ik had hier geen penalty gegeven", laat Wiedemeijer zijn licht schijnen op de handsbal van Viergever in gesprek met FOX Sports. Opvallend detail: de VAR kon niet ingrijpen, omdat er geen goede videobeelden waren van de situatie. "De VAR zoekt naar beelden om bewijs te krijgen dat het geen strafschop is. Dat is dus niet gelukt, ondanks twaalf cameraposities. Daarom grijpt hij niet in. Hands blijft erg subjectief, het is het lastigste deel om te beoordelen in het voetbal."

Zaterdagavond kwam arbiter Joey Kooij al in opspraak door Groningen-verdediger Zeefuik na inmenging van de VAR met rood van het veld te sturen. "Dit vonden wij geen directe rode kaart,", aldus Wiedemeijer. "Hier hadden we liever geen ingreep van de VAR gehad", geeft hij ook hier de fout toe.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws