Real Madrid pakt punt tegen Valencia na hectische slotfase in Estadio Mestalla

15-12-2019 22:54 Laatste update: 22:59
15

Valencia dacht na de overwinning op Ajax in de Johan Cruijff ArenA af te stevenen op een overwinning tegen Real Madrid, maar kreeg in de blessuretijd van de wedstrijd het deksel op de neus. Karim Benzema schoot in de blessuretijd uit de kluts de gelijkmaker tegen de touwen: 1-1.

De sfeer zal opperbest zijn geweest in Valencia na de overwinning op Ajax en ook tegen Real Madrid leek de ploeg zijn goede vorm door te zetten. Het ging lang gelijk op in Mestalla, maar de betere kansen waren er voor Real Madrid. De ploeg van coach Zinedine Zidane was echter veel te slordig op de helft van Valencia en wist het doel dan ook niet te vinden.

In de tweede helft gingen beide teams door waar ze in de eerste helft gebleven waren. Het spel was slordig, maar het was Valencia dat de wedstrijd ongeveer tien minuten voor tijd openbrak. Na een goede uitval kwam de bal voor de voeten van de Valencia-middenvelder, die niet twijfelde en de bal van dichtbij achter Real Madrid-keeper Thibaut Courtois schoot.

Real probeerde na de tegentreffer wel op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar het duurde tot de blessuretijd van de wedstrijd voordat het gevaarlijk werd voor het doel van Valencia. Courtois ging in de laatste seconden van de wedstrijd mee naar voren en kwam dichtbij. De bal bleef vervolgens hangen in het strafschopgebied en viel voor de voeten van Benzema, die de bal in het dak van het Valencia-doel schoot voor de 1-1.

Hiermee eindigde de avond voor Valencia in mineur. Real komt door het gelijkspel weer op gelijke hoogte met Barcelona, maar moet de koppositie op doelsaldo laten aan de club uit Catalonië.