'Zei zes weken geleden al dat AZ lang mee kan gaan doen om het kampioenschap'

'Zei zes weken geleden al dat AZ lang mee kan gaan doen om het kampioenschap'

Gepubliceerd: maandag 16 december 2019 om 08:09ma 16-12-2019 om 08:09

Rinus Israel is onder de indruk geraakt van Jordy Clasie. De middenvelder werd na de blessures bij Ron Vlaar en Pantelis Hatzidiakos als centrale verdediger ingezet door AZ-trainer Arne Slot en doet dat, tegen alle verwachtingen in, naar behoren.

Vooraf was er veel scepsis over een rol als stopper voor Clasie, maar na een aantal wedstrijden concludeert Israel dat de van origine middenvelder het goed voor elkaar heeft. "Hij is defensief weinig getest, maar daarom kan hij aan de bal prima uit de voeten achterin", laat de gewezen verdediger optekenen in De Telegraaf.

IJzeren Rinus keek als rapporteur naar AZ tegen Ajax en zag dat Clasie ook in de topper gemakkelijk overeind bleef. "Hij deed het goed. Clasie zoekt altijd de oplossing vooruit en speelt bijna 99% van alle ballen naar iemand in een shirtje met dezelfde kleur."

De voormalig international voorspelde een aantal weken geleden al dat AZ een bedreiging kon worden voor Ajax. "Niet om mezelf op de borst te slaan, maar zo’n zes weken geleden zei ik bij NH Radio Sportcafé al dat AZ het niveau heeft om lang mee te doen om het kampioenschap. Het zit daar goed in elkaar. Wel moet iedereen heel blijven."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat AZ het Ajax ook in de tweede seizoenshelft moeilijk maken?

Ja
67%
Nee
33%
(566 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws