Janssen en Jansma over Ajax: 'Niemand in die knappe jeugdopleiding die kan scoren'

Janssen en Jansma over Ajax: 'Niemand in die knappe jeugdopleiding die kan scoren'

16-12-2019 08:04
123

Ajax kampt met een structureel probleem in de jeugdopleiding, denkt Theo Janssen. Volgens de Studio Voetbal-analist worden er in Amsterdam nauwelijks spelers opgeleid met diepte in hun spel.

De gehavende ploeg van Erik ten Hag maakte zondag een aanvallend onmachtige indruk tegen AZ, zag ook Kees Jansma. "Je hoort ook dat ze willen aankopen in de winterstop. Want het is toch vrij schrijnend dat ze – als een aantal spelers er niet is – toch niemand in die knappe jeugdopleiding hebben die een doelpunt kan maken. De verrassing is weg uit het elftal", liet hij zondagavond weten in Studio Voetbal.

Janssen haakte hierop in en sprak van een dieper geworteld probleem. "In de jeugd bij Ajax spelen ze altijd op de helft van de tegenstander. Daar hebben ze zoveel voetbalkwaliteiten dat ze heel weinig spelers voorin hebben die loopacties in de diepte maken. Ze hebben alleen spelers die in de bal komen, maar ze missen diepte. Als er spelers wegvallen bij het eerste, zit er niemand met diepte achter: iedereen komt in de bal."