Nijhuis: 'We hadden twaalf camera's in De Kuip, maar niet één had het bewijs'

Nijhuis: 'We hadden twaalf camera's in De Kuip, maar niet één had het bewijs'

Gepubliceerd: maandag 16 december 2019 om 08:31ma 16-12-2019 om 08:31

Bas Nijhuis heeft zich de woede van PSV op de hals gehaald. Na de wedstrijd bij Feyenoord (3-1 voor de Rotterdammers) zou de arbiter aangegeven hebben de handsbal van Nick Viergever na het bestuderen van de beelden niet genoeg te vinden voor een strafschop.

De Tukker drukte in de tweede helft zijn stempel op de wedstrijd door een strafschop aan Feyenoord toe te kennen na een handsbal van Viergever. De bal leek echter van heel dicht bij op de arm van de linksbenige verdediger te zijn geschoten.

Bij FOX Sports wekte de reactie van Nijhuis ("Scoor er eerst maar twee, dan praten we verder") verbazing, maar tegenover De Telegraaf legt de arbiter duidelijk uit wat hij van de situatie denkt. "Zijn bovenarm zit strak langs het lichaam, zijn onderarm staat vanuit mijn standpunt in een hoek van 90 graden, daarmee maakt hij zich als het ware breed."

Viergever zou gezegd hebben dat de bal inderdaad op zijn onderarm kwam, maar dat hij de arm langs het lichaam had. "In De Kuip hadden we met de VAR de beschikking over twaalf camera’s, maar geen enkele kon het bewijs vangen dat het wel of niet zo was. Het beste standpunt, vanachter het doel, werd geblokkeerd door een speler. Dan telt jouw waarneming als scheidsrechter. Hands."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws