'Al stel je Klopp of Guardiola aan, met deze PSV-selectie wordt niemand kampioen'

'Al stel je Klopp of Guardiola aan, met deze PSV-selectie wordt niemand kampioen'

Gepubliceerd: maandag 16 december 2019 om 08:28ma 16-12-2019 om 08:28

Laatste update: maandag 16 december 2019 om 08:37ma 16-12-2019 om 08:37

Niet alleen Mark van Bommel, ook directeuren Toon Gerbrands en John de Jong zijn schuldig aan de huidige malaise van PSV, vindt Hugo Borst. Volgens de Algemeen Dagblad-columnist is er met de huidige onevenwichtige selectie weinig eer te behalen.

Bij PSV is er 'waar-de-loos ingekocht', meent de 57-jarige Rotterdammer. Volgens Borst moeten de Eindhovenaren dan ook in de winterstop al een grote schoonmaak houden. 'Pak je verlies en laat die twee mislukte linksbacks gaan. Probeer die twee Trabantjes te ruilen in de Bundesliga, het maakt niet uit voor wie of wat. Gooi die vermeende creatieve Mexicaan eruit. Neem afscheid van de twee Nederlandse middenvelders die niets maar dan ook niets constructiefs in huis hebben', schrijft hij in zijn AD-column over Toni Lato, Olivier Boscagli, Timo Baumgartl, Daniel Schwaab, Erick Gutiérrez, Pablo Rosario en Jorrit Hendrix.

Dat de Eindhovenaren vierde in de Eredivisie staan, valt Van Bommel niet aan te rekenen, denkt Borst. 'Al stel je Pep Guardiola of Jürgen Klopp aan bij PSV, met deze zwakke, onevenwichtige selectie overwintert niemand Europees, wordt niemand landskampioen.' Gerbrands liet onlangs doorschemeren dat hij een ontslag van Van Bommel niet uitsluit. In dat geval moet de directeur echter zelf zijn conclusies trekken, vindt de columnist. 'Had hij anderhalf jaar terug zijn vertrouwen maar niet moeten uitspreken in beginnelingen als Van Bommel en De Jong.'

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Mark van Bommel nog de juiste man op de juiste plaats?

(6870 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws