'Opleidingsclub' Heracles maakt balans op: 'Nieuwe jongens halen heeft geen zin'

'Opleidingsclub' Heracles maakt balans op: 'Nieuwe jongens halen heeft geen zin'

Gepubliceerd: maandag 16 december 2019 om 08:48ma 16-12-2019 om 08:48

Laatste update: maandag 16 december 2019 om 10:18ma 16-12-2019 om 10:18

Heracles Almelo staat na de 3-1 thuisnederlaag tegen FC Utrecht nog altijd keurig in het linkerrijtje. Frank Wormuth, trainer van de nummer negen van de Eredivisie, moet noodgedwongen rondkijken voor een nieuwe rechtsback maar vindt niet dat hij echt nieuwe spelers nodig heeft.

Navajo Bakboord heeft een kruisbandblessure en daarom kan Heracles een nieuwe rechtsback goed gebruiken. De kans is volgens Tubantia dan ook groot dat de Almelose club de transfermarkt op gaat, maar voor Wormuth is dat niet noodzakelijk. "Als je me vraagt of ik nieuwe spelers nodig heb, zeg ik nee", vertelt de Duitse oefenmeester.

Als het niet noodzakelijk is houdt Wormuth het liever binnen de eigen gelederen. "Na de wedstrijd tegen Heerenveen, volgende week, gaan we rustig bij elkaar zitten en overleggen we wat we willen", vertelt de Duitser. "Maar we zijn een opleidingsclub, willen spelers beter maken en dat kost tijd. Dan heeft het geen zin om in de winterstop zomaar nieuwe jongens te halen."

Heracles zal voorlopig een club zijn waar de beste spelers worden weggekocht. "En dat is prima", weet Wormuth. "Je beste spelers vertrekken, dat accepteren we. Ik heb daar mijn handtekening onder gezet. Maar omdat we het vaak goed hebben gedaan, zijn de verwachtingen hoog."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws