Van de Kerkhof komt met Van Bommel-opvolger bij PSV: 'Nou, dan bel ik Truus wel'

Van de Kerkhof komt met Van Bommel-opvolger bij PSV: 'Nou, dan bel ik Truus wel'

16-12-2019 11:26
52

Voor Willy van de Kerkhof (rechts op de foto) kwam het ontslag van PSV-trainer Mark van Bommel niet uit de lucht vallen. De voormalig PSV-speler vindt het jammer dat het zo gelopen is en had zelf nog een week gewacht met het ontslag van de coach.

"Dit komt niet onverwacht", is Van de Kerkhof duidelijk in gesprek met Omroep Brabant. "De ploeg heeft Mark volgens mij behoorlijk in de steek gelaten. Ik had nog wel een weekje willen wachten, om de situatie aan te kijken."

Met Van Bommel vertrekt er een echte clubman uit Eindhoven, maar dat mag volgens Van de Kerkhof niet meetellen in de besluitvorming van de club. "Dat zijn sentimenten die niet meetellen in het hedendaagse voetbal. Terecht, het is een zakelijke organisatie die je goed moet leiden. Als het bestuur vindt dat het op een andere manier moet en het niet meer kan met de huidige trainer, moet je een keus maken. Triest voor Mark van Bommel."

De voormalig PSV'er weet wel wie de club moet benaderen om het stokje van Van Bommel over te nemen. "Louis van Gaal." Dat Van Gaal geniet van zijn voetbalpensioen - op aanraden van zijn vrouw Truus - hoeft volgens Van de Kerkhof niet mee te tellen. "Nou, dan bel ik Truus wel", sluit hij af.