'Wanhopig Arsenal schakelt snel en bombardeert Arteta tot topfavoriet in Londen'

'Wanhopig Arsenal schakelt snel en bombardeert Arteta tot topfavoriet in Londen'

16-12-2019 11:59
7

Mikel Arteta is dé topkandidaat om de nieuwe trainer van Arsenal te worden. The Gunners willen zo snel mogelijk een nieuwe trainer presenteren en de Spanjaard is tot favoriet gebombardeerd.

Arsenal ging zondagmiddag in eigen huis roemloos ten onder tegen Manchester City (0-3). Die nederlaag heeft ervoor gezorgd dat alle alarmbellen zijn gaan rinkelen in Noord-Londen. De clubleiding van Arsenal wil zo snel mogelijk een nieuwe trainer aanstellen, meldt Sky Sports. Men is bang om een plek in de top vier uit het oog te verliezen wanneer er niet snel ingegrepen wordt.

De clubleiding van Arsenal is op zoek naar iemand die veel van de club weet, de Premier League goed kent én beschikbaar is om het roer zo snel mogelijk over te nemen. Arteta past volgens hen in dat profiel, ook al is hij momenteel bij Manchester City actief als de rechterhand van Pep Guardiola.

Inmiddels zouden er beelden zijn gemaakt van Arsenal-bestuursleden die het huis van Arteta verlieten in Manchester. De officials zouden zo’n dikke twee uur binnen zijn geweest bij de Spanjaard. Manchester City eist spoedig opheldering van de assistent-manager.