Update: KNVB besluit tot een wedstrijd schorsing naar aanleiding van rood Buijs

Update: KNVB besluit tot een wedstrijd schorsing naar aanleiding van rood Buijs

Gepubliceerd: maandag 16 december 2019 om 14:32ma 16-12-2019 om 14:32

Laatste update: maandag 16 december 2019 om 15:24ma 16-12-2019 om 15:24

Deyovaisio Zeefuik zal in de laatste wedstrijden voor de winterstop 'gewoon' beschikbaar zijn voor FC Groningen. De rechtsback kreeg zaterdagavond – op aanraden van de VAR – een rode kaart tegen ADO Den Haag, maar die is inmiddels geseponeerd.

FC Groningen heeft het nieuws maandag bekendgemaakt via de officiële kanalen. Zeefuik zou een elleboogstoot hebben gegeven aan tegenstander Aaron Meijers en kreeg rood van arbiter Joey Kooij, op aanraden van videoarbiter Richard Martens. De aanklager betaald voetbal heeft deze beslissing echter teruggedraaid, omdat het 'niet wettig en overtuigend is bewezen' dat Zeefuik een overtreding maakte.

De 21-jarige rechtsback is dus inzetbaar tijdens de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht van donderdagavond en de thuiswedstrijd tegen FC Emmen van zondag. Tot aan zijn rode kaart had hij nog geen minuut gemist dit seizoen. Of trainer Danny Buijs ook van de partij zal zijn, is overigens nog maar de vraag: hij werd door Kooij naar de tribune gestuurd wegens commentaar op de leiding.

Update: Trainer Buijs is in navolging van zijn rode kaart tegen ADO Den Haag wél geschorst door de aanklager betaald voetbal. Dit in tegenstelling tot Zeefuik, wiens rode kaart geseponeerd werd. De schorsing zorgt ervoor dat De Trots van het Noorden het komende donderdag tijdens het bekerduel met FC Utrecht moet stellen zonder de oefenmeester.

Buijs werd tien minuten voor tijd naar de tribune gestuurd door scheidsrechter Kooij, nadat hij volgens de arbiter bewust de instructiezone verliet om in discussie te gaan met de arbitrage. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws