Europa League-loting: Bosz naar Porto, halve finalisten van 2018 én 2019 clashen

Europa League-loting: Bosz naar Porto, halve finalisten van 2018 én 2019 clashen

16-12-2019 13:32 Laatste update: 13:52
18

De Europa-loting in Nyon zit erop: alle 32 balletjes zijn opengehaald. Naast Getafe-Ajax en AZ-LASK Linz is Bayer Leverkusen-FC Porto de meest in het oog springende confrontatie in de zestiende finales: de ploeg van Peter Bosz kan de borst natmaken voor de confrontatie met de winnaar van poule waarin ook Feyenoord zat.

Ook het treffen tussen Eintracht Frankfurt en FC Salzburg is er één om in de gaten te houden: de halve finalisten van 2018 en 2019 ontmoeten elkaar al in de zestiende finales. Met Shakhtar Donetsk en Benfica zijn er twee Champions League-afvallers aan elkaar gekoppeld. Het Club Brugge van Ruud Vormer mag het grote Manchester United - winnaar van een groep met onder meer AZ - ontvangen.

Alle heenwedstrijden zullen worden gespeeld op donderdag 20 februari. Vijftien van de zestien returnduels vinden zeven dagen later plaats: alleen Sporting Braga-Rangers FC is vanwege veiligheidsredenen één dag naar voren gehaald, omdat het zou conflicteren met FC Porto-Bayer Leverkusen in het nabijgelegen Porto.

De volledige loting:
Wolverhampton Wanderers-Espanyol
Sporting Portugal-Basaksehir
Getafe-AJAX
Bayer Leverkusen-FC Porto
FC Kopenhagen-Celtic
APOEL Nicosia-FC Basel
CFR Cluj-Sevilla
Olympiakos Piraeus-Arsenal
AZ-LASK Linz
Club Brugge-Manchester United
Ludogorets-Internazionale
Eintracht Frankfurt-FC Salzburg
Shakhtar Donetsk-Benfica
VfL Wolfsburg-Malmö FF
AS Roma-AA Gent
Rangers FC-Sporting Braga