Nieuws uit de Hofstad: ADO stapt na zeven seizoenen weer over op natuurgras

Nieuws uit de Hofstad: ADO stapt na zeven seizoenen weer over op natuurgras

Gepubliceerd: maandag 16 december 2019 om 13:37ma 16-12-2019 om 13:37

Laatste update: maandag 16 december 2019 om 13:45ma 16-12-2019 om 13:45

ADO Den Haag zal na de zomer weer op natuurgras spelen. De huidige nummer zeventien heeft dat maandag bekendgemaakt, meldt Voetbal International.

ADO heeft het nieuws nog niet gedeeld via de officiële kanalen, maar heeft volgens VI zijn beslissing al genomen. De Hofstedelingen stapten in het seizoen 2013/2014 over naar kunstgras, met het oog op het WK hockey van 2014. Tijdens het 'debuutseizoen' probeerde ADO het nog met een natuurgrasmat bovenop het kunstgrasveld: nadat een reeks thuiswedstrijden afgelast moest worden, stapte de club echter al vervroegd over naar kunstgras.

De club speelde al langer met het idee om weer over te stappen: de inmiddels vertrokken directeur Mattijs Manders liet aan het begin van het kalenderjaar weten dat ADO in 2020 weer op natuurgras wil gaan spelen. Dit gaat met ingang van het volgende seizoen ook gebeuren, laat VI weten.

ADO volgt het voorbeeld van RKC Waalwijk: de Brabanders promoveerden eind mei naar de Eredivisie en mochten een deel van de transfersom van Frenkie de Jong incasseren en besloten om weer een natuurgrasmat aan te leggen in het Mandemakers Stadion.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws