Ajax is gewaarschuwd: Getafe is knok- en stuntploeg met bijzondere trainer

Ajax is gewaarschuwd: Getafe is knok- en stuntploeg met bijzondere trainer

Gepubliceerd: maandag 16 december 2019 om 14:10ma 16-12-2019 om 14:10

Laatste update: maandag 16 december 2019 om 14:37ma 16-12-2019 om 14:37

Ajax kan aan de bak in de zestiende finales van de Europa League: de Spaanse stuntploeg Getafe is de tegenstander. Dít kunnen de Amsterdammers verwachten.

UEFA-ranking: 75ste

Kwalificatietraject
Getafe plaatste zich als nummer twee van Groep C voor de zestiende finales van de Europa League. FC Basel, dat in de Europese voorrondes onder meer PSV uitschakelde, verzamelde één punt meer dan de Spanjaarden. Trabzonspor en het FK Krasnodar van Tonny Vilhena en eindigden op plek vier en drie.

Balans tegen Nederlandse clubs
Getafe was in het verleden twee keer de tegenstander van een Nederlandse club in een officiële wedstrijd. FC Twente trof de Spanjaarden in het seizoen 2007/2008 in het voorportaal van de UEFA Cup, maar trok nipt aan het langste eind (1-0 en 3-2).

Blikvanger(s)
Jaime Mata is de man om in de gaten te houden. Vorig seizoen verraste de laatbloeier (31) vriend en vijand door in zijn eerste jaar op het hoogste niveau aan de lopende band te scoren. Met veertien doelpunten werd hij topscorer, samen met aanvalspartner Jorge Molina. Het leverde hem in maart van dit jaar zelfs een debuut in de nationale ploeg van Spanje op. Dit seizoen staat de teller op vijf competitiegoals.

Prestaties in eigen competitie
Afgelopen weekend moest Real Valladolid er met 2-0 aan geloven tegen Getafe, dat is opgeklommen naar de vierde plek in de Primera División, achter FC Barcelona, Real Madrid en Sevilla - en dus vóór Atlético Madrid en Valencia. De laatste zeven competitiewedstrijden werden niet verloren.

Laatste opstelling (Getafe - Real Valladolid: 2-0): Soria; Suárez, Dakonam, Cabrera, Olivera; Portillo, Arambarri, Maksimovic, Cucurella; Molina, Mata.

Prognose
Ajax kan zijn borst natmaken voor Getafe, dat normaliter in een 4-4-2-formatie speelt en ver terugzakt als de tegenstander de bal heeft. De Spanjaarden vallen het best te omschrijven als een robuuste knokploeg. Vorig seizoen leek Getafe boven zichzelf uit te stijgen, maar de vechtmachine van trainer José Bordalás blijft imponeren.

Bordalás is een verhaal apart. De 55-jarige trainer begon 24 jaar geleden zijn trainerscarrière op het derde niveau en valt op door zijn smetteloze pakken, maar staat in Spanje vooral bekend om de Spartaanse methodes die hij erop nahoudt om zijn spelers tot op het bot te motiveren. Kortom, Ajax is gewaarschuwd.

Reisinformatie
Getafe is een voorstad van Madrid - en dus goed bereisbaar. Ajax begint op donderdag 20 februari met een uitwedstrijd in de vaak matig gevulde Coliseum Alfonso Pérez. Supporters die willen meereizen hebben voor die datum aan ongeveer 120 euro genoeg om een retourvliegticket te bemachtigen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Ajax door naar de achtste finale?

(3305 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws