Huntelaar na Ajax-loting: Dat moet nu ons nieuwe doel zijn

Huntelaar na Ajax-loting: "Dat moet nu ons nieuwe doel zijn"

16-12-2019 14:35 Laatste update: 15:24
30

Klaas-Jan Huntelaar weet weinig van de volgende tegenstander van Ajax in de Europa League, maar heeft zich ten doel gesteld zo ver mogelijk te komen in het toernooi. Maandag werd bekend dat Ajax het in de zestiende finales moet opnemen tegen Getafe.

"Ik zag dat het Getafe was", zegt Huntelaar in gesprek met Ajax TV. "Ik ken die ploeg niet zo heel erg goed. Ze doen het wel goed in Spanje nu, ze staan vierde geloof ik. Het ligt aan onszelf hoe we spelen."

Voor Huntelaar is het nog wel even omschakelen, van de Champions League naar de Europa League. "Het is nog wel een beetje de teleurstelling, maar Europees is altijd leuk en we moeten zorgen dat we ver komen in de Europa League. Dat moet ons nieuwe doel zijn. Hoe verder je komt, hoe leuker het wordt."

Huntelaar kent Getafe nog een heel klein beetje uit zijn Madrid-tijdperk. "Ik heb geloof ik één keer tegen Getafe gespeeld, toen wonnen we heel laat. Ik denk niet dat ik toen gescoord heb, anders had ik het nog wel geweten. Het zijn altijd ploegen die wel willen voetballen, maar ik weet nog niet zoveel van Getafe."

Huntelaar speelde inderdaad één keer tegen Getafe, op 21 april 2009. Die wedstrijd wonnen tien spelers van Real Madrid met 3-2 in de 91e minuut door een goal van Gonzalo Higuain. In de 84e minuut stond het nog 1-2 voor Getafe. Huntelaar speelde negentig minuten, maar scoorde inderdaad niet.