PSV wijst interim-trainer aan na ontslag Van Bommel en wil 'flinke ingrepen'

PSV wijst interim-trainer aan na ontslag Van Bommel en wil 'flinke ingrepen'

16-12-2019 14:36 Laatste update: 14:42
82

Ernest Faber is voorlopig de interim-trainer van PSV. Dat melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International maandag. Hij volgt daarmee de ontslagen Mark van Bommel.

Faber (48) wordt vermoedelijk in de loop van de maandag gepresenteerd als de man die het op interim-basis overneemt. Hij is nu nog hoofd jeugdopleiding in Eindhoven. Van maart 2014 tot het einde van het seizoen 2014/2015 stond Faber al eens aan het roer bij PSV. Hij verving toen Phillip Cocu, die om gezondheidsredenen een stapje terug moest doen.

Na die periode was Faber de hoofdtrainer van NEC en FC Groningen, voordat hij in de zomer van 2018 - gelijktijdig met Van Bommel - terugkeerde bij PSV.

Het is volgens het Eindhovens Dagblad de bedoeling dat er in de technische staf van PSV 'flinke ingrepen' volgen. Vermoedelijk gaat 'een groot deel' van de assistenten van Van Bommel weg. Oud-international Boudewijn Zenden krijgt waarschijnlijk een meer prominente rol. PSV zou op dit moment nog bezig zijn de nieuwe samenstelling van de technische staf.