PSV renoveert staf: Faber vervangt Van Bommel, twee assistenten en Van Marwijk weg

PSV renoveert staf: Faber vervangt Van Bommel, twee assistenten en Van Marwijk weg

16-12-2019 15:08 Laatste update: 15:50
132

PSV voert een grote wisseling van de wacht door in de technische staf. Ernest Faber volgt de ontslagen Mark van Bommel op en blijft in elk geval tot het einde van het seizoen op interim-basis de hoofdtrainer van PSV.

John de Jong, technisch manager in Eindhoven, lichtte maandag de wijzigingen in de technische staf van PSV toe. In navolging van Van Bommel verlaten assistent-trainers Reinier Robbemond en Jürgen Dirckx de club, evenals Bert van Marwijk. De samenwerking met de oud-bondscoach is 'opgezegd', meldt PSV.

Faber krijgt de rest van het seizoen hulp van assistenten Boudewijn Zenden en Ruud Hesp, die al rondliepen bij PSV. Het trio zit woensdag in de bekerwedstrijd tegen amateurclub GVVV voor het eerst op de bank. PSV sluit de eerste seizoenshelft zaterdag af tegen PEC Zwolle. 'PSV neemt de komende weken de tijd voor een verdere invulling van de staf', klinkt het.

Faber was tot maandag hoofd jeugdopleiding bij PSV. Van maart 2014 tot het einde van het seizoen 2014/2015 stond hij al eens aan het roer in Eindhoven. Hij verving toen Phillip Cocu, die om gezondheidsredenen een stapje terug moest doen. Na die periode was Faber de hoofdtrainer van NEC en FC Groningen.