Slot appt met Marcel Keizer: 'En de beelden van PSV kunnen van waarde zijn'

Slot appt met Marcel Keizer: 'En de beelden van PSV kunnen van waarde zijn'

16-12-2019 15:49 Laatste update: 16:00
8

AZ-trainer Arne Slot heeft met gemengde gevoelens kennisgenomen van de Europa League-loting. De Alkmaarders nemen het op tegen LASK Linz, de Oostenrijkse club die PSV met 4-1 verslagen heeft tijdens de groepsfase.

Volgens Slot 'had het erger gekund', maar de trainer is op zijn hoede: LASK staat in de Oostenrijkse Bundesliga slechts twee punten achter alleenheerser Red Bull Salzburg. "Als ik van één club in Europa, die niet al te bekend is, onder de indruk ben, dan is het wel van Salzburg", vertelt hij aan AZ TV. "En als je ziet dat ze Sporting en PSV hebben uitgeschakeld, dan weet je dat je tegen een hele sterke tegenstander gaat spelen."

Wedden

Meer odds

De ervaringen van PSV kunnen nuttig zijn voor de Alkmaarders. "Ik weet nog niet of ik contact ga opnemen met ze, maar PSV heeft de wedstrijd ongetwijfeld met camerabeelden van bovenaf gefilmd. En het kan weleens van extra waarde zijn om dat soort beelden aan de spelers te laten zien." Toen LASK eind augustus bij Sporting Portugal in de groep kwam, was Marcel Keizer nog de trainer in Lissabon. "Ik had Marcel Keizer net al even op de app. Die heeft ze geanalyseerd toen hij nog bij Sporting trainer was", laat Slot weten aan De Telegraaf.

AZ opent het tweeluik op donderdag 20 februari met een thuiswedstrijd: de return in Oostenrijk is precies één week later.