'Nieuws voor FC Utrecht: samenwerking met Barcelona bijna beklonken'

'Nieuws voor FC Utrecht: samenwerking met Barcelona bijna beklonken'

Gepubliceerd: maandag 16 december 2019 om 16:12ma 16-12-2019 om 16:12

Laatste update: maandag 16 december 2019 om 16:15ma 16-12-2019 om 16:15

De samenwerking tussen FC Barcelona en FC Utrecht staat op het punt om beklonken te worden. Vorig jaar gingen er al geruchten rond dat er contact was tussen beide clubs over een eventuele samenwerking en het lijkt er daadwerkelijk van te gaan komen.

Dat meldt het Algemeen Dagblad maandagmiddag. Het is niet de bedoeling dat Utrecht een satelietclub wordt van Barcelona, waarbij er spelers vanuit de Spaanse club over zouden komen naar de Domstad. Hoofd jeugdopleiding Patrick Kluivert van de Catalaanse club liet eerder al aan SPORT weten dat talenten die nog niet in aanmerking komen voor het eerste elftal uitgeleend kunnen worden aan een club in de Eredivisie. 

Het is niet de bedoeling dat Utrecht een soort opleidingsclub wordt van Barcelona, zo weet de Nederlandse krant. Denk daarbij aan het voorbeeld van NAC Breda, waar jeugdspelers van Manchester City gestald werden. De samenwerking is gebaseerd op het overdragen van kennis op het gebied van de jeugdopleiding en de scouting. De technisch directeur van Utrecht, Jordy Zuidam, is al meerdere keren naar Barcelona gereisd om discussiepunten door te spreken.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws