De Jong en Gerbrands reageren: 'Ik wil m'n verantwoordelijkheid wél nemen'

De Jong en Gerbrands reageren: 'Ik wil m'n verantwoordelijkheid wél nemen'

16-12-2019 16:10
55

John de Jong is in mineur na het ontslag van trainer Mark van Bommel. De technisch manager van PSV kijkt ook kritisch naar zijn eigen functioneren, zo liet hij volgens Voetbal International weten op een speciaal ingelaste persconferentie.

"Natuurlijk voel ik me ook schuldig over deze situatie", aldus De Jong, geciteerd door VI. "Misschien is de selectie op bepaalde plekken wat te breed, waardoor er te veel ervaren spelers op de bank zitten en er te veel spelers teleurgesteld rondlopen."

Wedden

Meer odds

De technisch manager werd de laatste weken onder vuur genomen, omdat hij zich nergens liet zien. "Het is ook echt niet zo dat ik mijn verantwoordelijkheid niet wil nemen. Dat wil ik juist wél. Ik kijk zeker ook kritisch naar mezelf, naar de dingen die ik misschien niet goed heb gedaan."

Gerbrands
Algemeen directeur Toon Gerbrands stelt dat er 'alles aan is gedaan om het tij te keren'. "John en ik hebben onze steun gegeven waar we konden om het samen op te lossen. Maar we hebben onszelf ook altijd voorgehouden dat het belang van PSV voorop stond. Door de slechte resultaten hebben we deze beslissing moeten nemen, en dat vind ik heel pijnlijk."