Gerbrands verklaart ontslag Van Bommel: 'Een moment dat wij denken: PSV-onwaardig'

Gerbrands verklaart ontslag Van Bommel: 'Een moment dat wij denken: PSV-onwaardig'

16-12-2019 16:45
92

Toon Gerbrands vond het een zware beslissing om Mark van Bommel te ontslaan bij PSV, maar de algemeen directeur zag geen andere oplossing meer na de met 3-1 verloren wedstrijd tegen Feyenoord. Hij had er geen behoefte aan een 'toneelstukje' op te voeren bij de club uit Eindhoven.

Het was voor Gerbrands een beslissing die hij in zijn carrière nog niet vaak heeft moeten maken. "De andere beslissingen die ik in andere tijden heb genomen, hadden niet deze impact qua uitstraling. Dan kun je wel zeggen: daar word je voor betaald. Maar we hebben met mensen te maken. Dat is heftig", wordt hij geciteerd door De Telegraaf.

"Ik denk dat wij er alles aan hebben gedaan om het tij te keren", aldus de algemeen directeur. "Er komt een moment dat wij denken: dit is PSV-onwaardig. Je probeert heel lang te steunen en te helpen. Totdat je denkt het belang van PSV gaat uit boven het belang van Mark van Bommel. Dan moet je een beslissing nemen. Die vind ik wel pijnlijk."

Ondanks de goede relatie met Van Bommel heeft Gerbrands er geen moment aan gedacht de beslissing uit te stellen tot de winterstop. "Zo zit ik niet in elkaar. Ik ben geen toneelspeler. Als we nu al weten dat dezelfde conclusie volgende week zou plaatsvinden. Dan moet je mij niet hebben. Daar kan ik heel kort over zijn. Dan moet je een andere directeur nemen, dat kan ik niet", sluit hij af.