'ADO en Pardew bijna akkoord, Engelse trainer tegen Ajax al op de bank'

'ADO en Pardew bijna akkoord, Engelse trainer tegen Ajax al op de bank'

16-12-2019 17:54 Laatste update: 18:08
151

Alan Pardew wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe trainer van ADO Den Haag. Dat meldt het Algemeen Dagblad maandagmiddag. De club en de Engelse trainer zouden bijna een akkoord hebben bereikt over een contract tot het einde van het seizoen.

Het kwam als een verrassing toen Sky Sports meldde dat Pardew een serieuze gegadigde was om het stokje van Alfons Groenendijk over te nemen in Den Haag, maar het lijkt er toch van te gaan komen. Het Algemeen Dagblad weet dat de Engelsman en ADO bijna akkoord zijn over een contract tot het einde van het seizoen.

Pardew werd in april 2018 ontslagen bij West Bromwich Albion en zat destijds zonder club. De trainer kende voor zijn periode weinig succesvolle periodes bij West Ham United en Crystal Palace, waar hij ook ontslagen werd. Met Newcastle United boekte de coach wel succes: met de club uit het noorden van Engeland haalde hij Europees voetbal.

Door de komst van Pardew, die tegen in de Johan Cruijff ArenA tegen Ajax al op de bank moet zitten bij ADO, lijkt de weg open te liggen voor Maurice Steijn. De Nederlandse coach gaf eerder al aan niet tussentijds in te willen stappen in Den Haag, maar wel open te staan voor een overstap na het huidige seizoen.